На Європейських університетських іграх українська збірна здобула 62 медалі

На Європейських університетських іграх українська студентська команда виборола 62 медалі і посіла 2 місце за кількістю медалей і 3 – за кількістю медалей золотих.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, який привітав переможців та призерів Європейських університетських ігор.

"Для нашої держави та університетів України велика честь та відповідальність брати участь у найпрестижніших європейських змаганнях серед студентів. Україну представили 230 студентів із 41 університету країни в 16 видах спорту", — сказав Шкарлет.

Він зазначив, що за результатами змагань українська студентська збірна виборола 62 медалі: 19 золотих, 25 срібних і 18 бронзових. А загалом наша країна посіла друге місце за загальною кількістю медалей і третє – за кількістю золотих.

«Це надзвичайно високий результат! Студентство України вкотре показує, що є одним із найкращих серед країн Європи. Україна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками Європейських університетських ігор», — додав міністр.

Він привітав студентів та студенток, тренерів, ректорів і всіх причетних із успішним виступом на європейських змаганнях, а також подякував всім, хто забезпечував підготовку та участь у Європейських університетських іграх.

Окрім цього Шкарлет висловив впевненість, що наші університети гідно представлятимуть Україну і на наступних міжнародних студентських змаганнях.

Як повідомлялося, в Україні розпочався прийом заяв на вступ до закладів вищої освіти.

Фото: Сергій Шкарлет, Телеграм

Источник