Нічия в Лодзі. Все вирішиться в Стамбулі

У першому матчі «Динамо»  в кваліфікації до групового етапу ЛЧ сильнішого не виявилося.

Київське «Динамо» зіграло в нульову нічию зі стамбульським «Фенербахче» на стадіоні «Мейскі» ім. Владислава Крола в польському Лодзі. Номінально домашній матч залишив запитання, відповіді на які ми отримаємо у матчі-відповіді команд у Стамбулі за тиждень. Про передбачуване «Динамо», наслідки піврічного простою і долю киян в кваліфікації читайте в матеріалі від Укрінформу.

Всі найкращі вийшли на поле

Про кадрові проблеми, з якими зіштовхнулися всі клуби УПЛ, експерти наговорили вдосталь. Так само як і про те, що київське «Динамо» ця проблема торкнулася опосередковано. На щастя, лідери киян і кістяк збірної України залишився в розташуванні «біло-синіх». Вони, власне, і вийшли в старті на першу офіційну гру за останні 220 днів.

Як і передбачалося, Мірча Луческу награвав склад на матч з турками у поєдинку з «Ліоном». Бущан стояв у воротах, Кендзьора, Забарний і Попов грали в захисті, Сидорчук, Шапаренко і Буяльський трикутником з конусом нагору в центрі поля і три нападники — Вербич, Циганков і Бесєдін. Єдиною зміною порівняно з матчу на зборах стала поява на лівому фланзі Влада Дубінчака. Ще й яка поява!

Гру киян теж можна було легко передбачити. Команда не особливо жадала володіти м'ячем(44:56 на користь турків). За такого сценарію варто було б очікувати на яскраві контратаки, але і їх було небагато.

Перші ноти з фальшем, але концерт не провалили

Очікувати яскравої комбінаційної гри від команди, яка більше півроку не грала в офіційних матчах, було марно. Кияни довго вливалися в гру: перші хвилин 15 команда згадувала, як тримати ритм ЛЧ(навіть кваліфікації). Ті, хто мали б повезти команду за собою, хто грали у складі збірної влітку, цього не зробили. Микола Шапаренко з головою потонув у захисній роботі, Циганков не блищав за винятком прострілу на Вербича і двох розіграшів зі стандартних положень.

90 відсотків усіх атакувальних потуг — це плідна робота Влада Дубінчака. Хлопчина явно мав би скласти конкуренцію Георгію Бущану за звання MVP матчу. Дебют вихованця «Динамо» викликав масу позитивних емоцій. Він постійно бігав вперед і за цим компонентом точно був кориснішим за умовного Вербича. Двічі Влад загострював передачами на Бесєдіна. Останній то розминався з м'ячем в сантиметрах, то залишався пограбованим в останній момент захисником «Бешикташа». Судячи з цього перформансу Дубінчака, Миколенко може спати в Ліверпулі спокійно.

Періодами кияни знову ж таки завдяки своєму лівому латералю намагалися атакувати, але комбінаційна гра не вдавалася. Гравці часто навмання вибивали м'яч вперед з надією, що Бесєдін вигрезе його. Коли м'яч опинявся у суперників, то починав «грішити» захист, зокрема Кендзьора і Попов. На щастя, Бущан свою команду виручав і залишив ворота недоторканими.

Переможця дізнаємося в Стамбулі

Перед матчем занадто багато факторів вплинуло на рівень підготовки киян і, як наслідок, самої гри. Вони зробили мінімум, який допоможе зачепитися за позитивний результат в Стамбулі. Всі ми пам'ятаємо про вміння Луческу грати в «1:0». Коуч так чемпіонат України в дебютному сезоні виграв. 

Питання тільки в тому, чи зможемо ми вистояти під натиском «Фенербахче» у них вдома. Про славнозвісних турецьких фанатів легенди у футбольній спільноті ходять. Але ж і про російську «другу армію світу» теж говорили чимало… Віримо, що «Динамо», попри малу лаву для запасних і простій у фізичних кондиціях, зможе зачепитися за позитивний результат в Стамбулі. Бо матч у Лодзі точно не був безнадійним.

«То була непроста ситуація для нас. Я не задоволений деякими картками, але загалом це перша гра сезону. Можу сказати, що задоволений. Пізніше ми побачимо наш потенціал, і я можу сказати, що ми будемо краще», — підсумував на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Мірча Луческу.

Фото: fcdynamo.com, Getty Images

Віталій Ткачук, Київ

  

Источник