Павелко розповів про ситуацію з участю російських клубів у єврокубках

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко розповів про ситуацію з допуском російських клубів у єврокубковому сезоні-2022/2023.

В інтерв'ю «Суспільному» очільник українського футболу звернув увагу на те, що має постійний контакт з президентом УЄФА Александером Чеферіном, і зазначив, що у найближчі кілька тижнів питання участі російських команд у наступному розіграші єврокубків буде підняте на офіційному рівні, передає Укрінформ.

«Я вам скажу так: кожного дня розмовляю з Чеферіном, з колегами з УЄФА, саме це питання тримаю на контролі. Упевнений, що трохи пізніше ви почуєте відповідь на це питання — десь пару тижнів, і воно обговорюватиметься офіційно», — сказав Павелко.

З початком повномасштабного вторгнення міжнародний спорт засудив воєнні дії рф на території України і запровадив низку санкцій. У футболі росію відсторонили від участі у плей-офф відбору на чемпіонат світу. А російський клуб «Спартак» отримав технічну поразку у плей-оф Ліги Європи.

Попри відсторонення на ці турніри, майбутнє російських команд у наступних змаганнях залишається невизначеним. Відсторонення УЄФА та ФІФА є безстроковим, тобто уже у наступному сезоні єврокубків російські команди можуть знову допустити до участі.

В Україні закликали ФІФА та УЄФА відібрати членство у росії, проте у підсумку це питання не підіймалося під час конгресів організацій.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії триває 65-й день.

Фото: uaf.ua.

Источник