Розбомбили новий басейн в Маріуполі – Гутцайт розповів про зруйновані спортивні об’єкти

«Ми рахуємо. У нас вже є цифра: скільки і як. Але це ще не остаточно».

Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт розповів наскільки постраждала спортивна інфраструктура в Україні під час війни, передає Укрінформ.

«Ви знаєте, такого розвитку спортивної інфраструктури, яка була останні 2 роки Україна ще не знала. Ми стільки спортивної інфраструктури розбудували, ми стільки зробили нових Палаців спорту, ми стільки повинні були ще добудувати. І басейнів, і футбольних майданчиків, і залів, і Палаців спорту в різних регіонах нашої країни. Такого ще не було.

Нажаль, є багато, де ми вже втратили. В Маріуполі в 2021 році було побудовано олімпійський басейн 50-метровий. Ми вірили, що цього року там почнуть займатись діти і доросла збірна команда України почне вже готуватися до Олімпійських ігор. Нажаль, розбомбили цей наш басейн. І в Харкові наші спортивні об’єкти зруйнували, і по всій Україні.

Ми рахуємо. У нас вже є цифра: скільки і як. Але це ще не остаточно. Ми працюємо над тим. Нам потрібно буде з першого дня працювати над відновленням спортивної інфраструктури», – сказав Гутцайт.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 41-й день.

Источник