Топ-10 найдорожчих українських футболістів

30 млн за Малиновського, прогрес Забарного і Шапаренка.

Авторитетний німецький портал Transfermarkt зробив підсумкову оцінку вартості футболістів за 2021 рік. До вашої уваги десятка найдорожчих українських футболістів.

1.Руслан Малиновський (півзахисник, «Аталанта») – 30 млн євро

28-річний атакувальний хавбек же третій сезон успішно грає у складному чемпіонаті Серії А і за цей час його ціна зросла більш ніж у два рази. В клубі прогрес Руслан очевидний, хотілось аби він додав і в матчах за збірну.  

2.Олександр Зінченко (півзахисник, «Манчестер Сіті») – 28  

Сашко регулярно отримує компліменти від Хосепа Гвардіоли за свою працездатність і вміння вчитися. На сьогодні 25-річний Зінченко найтитулованіший український футболіст (триразовий чемпіон АПЛ) і беззаперечний лідер збірної.

3.Віктор Циганков (півзахисник, «Динамо») – 25

Головна українська зірка УПЛ. Якщо Віктор подолає усі свої проблеми (травми, психологія) і невдовзі переїде в Європу, то зможе зробити успішну кар’єру в одному з топ-чемпіонатів.

4.Роман Яремчук (нападник, «Бенфіка») – 17.5

Роман затягнув з адаптацією в «Бенфіці», але навіть за таких обставин він не втратив у ціні. Амбіції та агресивний стиль повинні допомогти йому стати одним з найкращих форвардів Португалії і отримати пропозицію від великого клубу.

5.Віталій Миколенко (захисник, «Динамо») – 17

22-річний лівий захисник досяг своєї стелі в чемпіонаті України і дуже добре, що він переїздить в англійський «Евертон». Чекаємо від Миколенка стабільно високого рівня і лідерських якостей.

6.Ілля Забарний (захисник, «Динамо») – 13

За півроку 19-річний Ілля додав у ціні на 2 млн євро. З часом може стати головним активом «Динамо». У Забарного ідеальні риси аби стати зіркою: талант, концентрація, скромність.

7.Микола Матвієнко (захисник, «Шахтар») – 11

25-річний центрбек відверто пересидів в нашому чемпіонаті. Мінімум рік як він мав грати у сильному євроклубі. Для Матвієнка критично важливо зробити новий крок в кар’єрі.

8.Микола Шапаренко (півзахисник, «Динамо») – 10

Також виріс у ціні на 2 млн євро. За два останні роки Микола зробив величезний якісний крок у грі. Якщо він не зупиниться, то стане ключовою постаттю у команді Мірчі Луческу.

9.Георгій Бущан (воротар, «Динамо») – 9

Сьогодні він голкіпер №1 в Україні. Його ціна виросла на 1.5 млн євро, а його гра – основа багатьох успіхів «Динамо» і збірної.  

10.Анатолій Трубін (воротар, «Шахтар») – 8

Черговий воротарський суперталант з України. Трубіну лише 20 років і його майбутнє залежить від багатьох факторів. Головне уникнути травм і добре обдумати свій можливий трансфер в Європу.

Фото: Трибуна.юа

Источник