Від Довбика до Діалло: топ-5 цього сезону УПЛ

Осіння частина чемпіонату подарувала чимало якісних футболістів.

Зовсім скоро чемпіонат України з футболу візьме зимову паузу. Поки «Шахтар» і «Динамо» з’ясовуватимуть, хто зустрічатиме Новий рік в статусі лідера УПЛ у своїх матчах 18-го туру, ми можемо оцінити осінню частину чемпіонату України. До вашої уваги топ-5 відкриттів сезону серед футболістів УПЛ – в матеріалі Укрінформ.

Артем Довбик

Найкращий бомбардир нинішнього сезону УПЛ з 12-а голами в активі (і п’ять асистів), герой Євро-2020 і джокер Петракова в збірній однозначно повинен відкривати наш хіт-парад. Після поодиноких викликів футболіста «Дніпро-1» до лав збірної часів Шевченка до Артема почали придивлятися. Після переможного голу шведам на чемпіонаті Європи Довбик став героєм для українських фанатів.

Здавалося, що той спортивний подвиг – це стеля в його кар’єрі, але, як виявилося, він лише розминався. Лідер дніпрян не тільки є найкращим снайпером в чемпіонаті. Його лідерські якості допомагають «Дніпру-1» боротися за третю сходинку в таблиці, а сам футболіст покращує свої навички від матчу до матчу.   

Дмитро Різник

Воротар «Ворскли» декілька останніх років входить до найближчого резерву найкращих молодих воротарів України. Він завжди відзначався стабільністю, але зірок з неба не хапав. До цього сезону. У матчі «Ворскли» проти «Руха» 17-го туру голкіпер встановив унікальне досягнення. Він парирував пенальті, яке стало п’ятим поспіль для нього у цьому сезоні.

Більше того, львів’яни в тому матчі завдали 5 ударів у площину воріт полтавців, але Різник залишив свої володіння недоторканими. Статистика Дмитра в цьому сезоні свідчить про те, що він зробив чималий крок уперед. У 17 матчів в УПЛ Різник пропустив 17 голів, записавши на свій рахунок 7 «сухарів».

Олів’є Тілль

Полтавська «Ворскла» цього сезону виглядає солідно не лише завдяки Різнику. На п’яте місце в УПЛ полтавці привів новачок команди Олів’є Тілль. Люксембурзький півзахисник є найкориснішим футболістом першої половини сезону, записавши до свого активу 8 голів і 9 гольових пасів. У середньому півзахисник робить 1.15 результативних дій за гру в чемпіонаті України.

Тренер «Ворскли» Юрій Максимов взагалі в одному з інтерв’ю не називаючи імен дав характеристику Тіллю: «Прийшли люди, які на футбольному полі хочуть думати та грати у футбол». Не важко здогадатися, що мова йде про новоспеченого гравця полтавців. Він є лідером команди і додає нових фарб нашій лізі.

Михайло Мудрик

Вінгера «гірників» Михайла Мудрика вважають одним з найталановитіших гравців України щонайменше протягом двох років. Попри свій статус, він запам’ятовувався лише віртуозними відео в інтернеті. По справжньому «український Неймар» почав грати у футбол лише в цьому сезоні. Глобально все розпочалося з перформансу Мудрика у матчі з мадридським «Реалом» і оплесків від фан-сектору «вершкових» після гри. Цей матч, сподіватимемося, став точкою неповернення для Михайла.

Він почав приносити фактичну користь «Шахтарю»: 2 голи і 7 асистів у 10 зіграних матчах чемпіонату України. «Мудрик зіграв на 50 відсотків від своїх можливостей, але, якщо ми порівнюємо його на початку сезону й зараз, то, звісно, бачимо його прогрес» — сказав тренер «Шахтаря» Де Дзербі після останньої перемоги над «Львовом» і трьома результативними передачами у виконанні молодого українця.

Самба Діалло

18-и річний сенегальський вінгер «Динамо» хоч і не дебютував поки в УПЛ, але вже запалює в юнацькій Лізі чемпіонів і юнацькому чемпіонат України, тому авансом потрапляє в наш список. Лідер молодіжної команди киян очолює список найкращих бомбардирів юнацької ЛЧ з п’ятьма голами в активі і чемпіонату України – 10 голів і 6 асистів.

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу уже залучає футболіста до тренувань з першою командою, а технічний директор сенегальської федерації футболу Маясін Мар вважає вінгера майбутнім збірної Сенегалу: «Якщо йому давати грати, він стане частиною наступного покоління збірної».

Денис Гармаш

В якості бонусу місце в нашому чарті отримав гравець «Динамо» Денис Гармаш. Цього футболіста неодноразово списували з рахунків протягом кар’єри. Не допомагала й запальна вдача Дениса. Попри це, коли через травму Бесєдіна у розпорядження Луческу на позицію форварда залишилися «цнотливі» Супряга і Шкурін, всіх врятував Гармаш.

Він завжди грав на позиції півзахисника, а його поява в атаці виглядала чистою авантюрою. Натомість, він вже встиг 7 разів відзначитися у воротах суперника в УПЛ і забив перший (і поки єдиний) гол киян в Лізі чемпіонів. «Кум», як кличуть його в команді, не є відкриттям в 31 рік, але точно показав на власному прикладі, як використовувати свій шанс і робити якісний крок вперед.

Фото: сайти ФК "Шахтар", ФК "Динамо", ФК "Ворскла"

Источник