У Тернополі проходить Кубок України з вітрильного спорту

В акваторії Тернопільського ставу відбуваються перегони Кубку України з вітрильного спорту.

Як розповів кореспондентові Укрінформу головний суддя регати, суддя Міжнародної категорії Сергій Шумілов, у змаганнях беруть участь спортсмени з Миколаєва, Дніпра, Києва, Харкова і Тернополя.

«Кубок України – це одні з основних змагань сезону. До Тернополя приїхало наразі близько тридцяти яхтсменів різного рівня підготовки. Є невелика кількість новачків, але основа складу – це перші номери збірної України, які зараз борються за ліцензії до збірної на наступний сезон», — сказав Шумілов.

Він зазначив, що Тернопіль є однією з тих баз, яка може надати і безпечну акваторію для проведення вітрильних змагань, і відповідну інфраструктуру.

У регаті беруть участь представники трьох олімпійських класів яхт – ILСA 7, 470 та ILСA 6. У класі ILСA 7 переможцем став Іван Антіпін з Миколаївської області, у ILСA 6 переміг Володимир Заруднєв з Києва.

Переможцями у класі яхт 470 стали Єлизавета Василенко та Єгор Самарін з Дніпра. «Ми разом тренуємося майже 2 роки. У Тернополі вперше, було дуже цікаво спробувати цю акваторію. Трішки нам не пощастило з вітром. Тому у перший день чемпіонату ми не могли змагатися», — розповіла 17-річна Єлизавета Василенко.

У Тернополі проходить Кубок України з вітрильного спорту / Фото надані організаторами змагань

Источник