У Звягелі пройшли змагання серед ветеранів «Сильні України»

У Звягелі на Житомирщині відбувся шостий етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та військовослужбовців «Сильні України».

Про це кореспондентові Укрінформу розповів президент громадської організації «Федерація стронгмену України» Сергій Конюшок.

У Звягелі пройшли змагання серед ветеранів «Сильні України» / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

«На змаганнях «Сильні України» у Звягелі зібралося понад 130 учасників із різних регіонів України. Ці змагання, як і всі попередні, є рейтинговими: за кожні учасники отримують бали і вони впливають на критерії відбору учасників до міжнародних змагань Strong Spirit's Games, які відбудуться у Мадриді в жовтні цього року в межах фестивалю Arnold Classic. Національний відбір до них пройде у Буковелі. Всі наші учасники мотивовані набрати якомога більше рейтингових балів, тому збираються на кожен наш турнір», — зазначив Конюшок.

За його словами, на змаганнях представлені учасники з 13 видами ушкоджень і травм – від найважчих (спортсмени на кріслах колісних і з подвійними ампутаціями) до найлегших (умовно здорові люди з психологічними і прихованими травмами).

Учасники заходу змагалися у веслуванні на тренажері, жимі лежачи, аеробайках та в ривку гирі. Окрім того, були й командні змагання з веслування на тренажері.

«Спорт – це один із найкращих елементів та інструментів для ресоціалізації ветерана у суспільне життя. Окрім того, це діяльність, яка зменшує прояви негативних психічних реакцій, спорт дає можливість гартувати своє тіло, спілкуватися з побратимами та іншими людьми на тренування і змаганнях, а також це один із найдієвіших і найекономніших засобів реабілітації», — додав Конюшок.

Ще один регіональний рейтинговий турнір у межах цьогорічних змагань «Сильні України» відбудеться у Рівному 25 серпня.

«Сильні України» – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися в 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України».

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому відбувся третій етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та ветеранок «Сильні України».

Источник