Українці виграли дев’ять нагород у перший день XXIV літньої Дефлімпіади

У місті Кашіас-ду-Сул (Бразилія) розіграні перші медалі XXIV літніх Дефлімпійських ігор. 

Національна команда України здобула дев'ять медалей — 6 золотих, 2 срібні та 1 бронзову, передає Укрінформ.

Першу золоту нагороду збірна України виграла у велоспорті. Чемпіонкою у спринті на дистанції 1000 метрів стала Єлизавета Топчанюк.

Українські каратисти завоювали одразу п'ять нагород. «Золото» здобули Карина Янчук (куміте, вагова категорія 68 кг), Олександр Махно (куміте, 84 кг) та Олександр Черняєв (ката). «Срібло» у чоловічої команди (ката, Олександр Кальник, Олександр Черняєв, Олександр Тритяк), а також у Миколи Пантюшина (куміте, вагова категорія 84 кг). 

Яскраво виступила збірна команда України з плавання, яка виборола дві золоті та одну бронзову нагороду. Золоті медалі виграли Ілля Султанов (50 м батерфляй), а також чоловіча естафетна команда на дистанції 4х100 м вільним стилем (Іван Зіненко, Артем Карниш, Владислав Адамович, Ростислав Якубовський, Олексій Литвиненко, Ілля Султанов, Олексій Коломієць, Максим Дудник). На бронзову сходинку п'єдесталу піднялася Ірина Терещенко (200 м комплексним плаванням).

Дефлімпіада — спортивні змагання серед людей з порушенням слуху. На минулій Дефлімпіаді у 2017 році Україна посіла друге місце у загальнокомандному медальному заліку, вигравши 99 нагород, з них 21 — золоту.

XXIV літні Дефлімпійські ігри мали пройти у лютому 2021 року, але їх перенесли на травень 2022-го. 

Фото: paralympic.org.ua.

Источник