Українка Марія Музичук приєдналася до претенденток на шахову корону

Саме сьогодні, 1 січня, мала визначитися остання, восьма  учасниця турніру претенденток за звання чемпіонки світу із шахів.  

Але спочатку нагадаємо про перші сім. Це — Олександра Горячкіна (ФШР), яка програла попередній матч за корону. Також Хампі Конеру (Індія) та Катерина Лагно (ФШР), які потрапили на турнір через Гран-прі ФІДЕ. Українка Анна Музичук, Олександра Костенюк (ФШР) та китаянка Тан Жуньї відібралися з Кубка світу. Сьомою учасницею стала Лей Тінцзе з Піднебесної, яка виграла «Велику швейцарку».

Восьма ж учасниця — українка Марія Музичук — визначилася за рейтингом на перше січня 2022 року. Власне, у неї лише шостий коефіцієнт Ело. Але китаянка Хоу Іфань давно вже не грає в шахи. А ті четверо, хто випереджає Марію за цим показником, вже вибороли право грати у претендентських змаганнях. Тому саме Музичук-молодша здобула останню путівку. 

Турнір претенденток на шахову корону має пройти у два кола. Мабуть, Горячкіна є головною фавориткою цього турніру. Але дві наші сестрички теж можуть сказати своє вагоме слово! Отож, сподіватимемося на них.

Петро Марусенко, міжнародний майстер. 

Фото: Укрінформ. 

Источник