Українська збірна виборола рекордні 188 медалей на змаганнях Arnold Classic Europe

Українська національна збірна виборола рекордні 188 медалей на міжнародних спортивних змаганнях серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців у Мадриді (Іспанія) Arnold Classic Europe.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна вперше брала участь у цих змаганнях та здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових", — йдеться у повідомленні.

У турнірі загалом взяли участь представники п’яти країн (крім України – це ветерани зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів). Вони змагались у таких дисциплінах: жим лежачи, еірбайк, веслування на тренажері, ривок гирі.

Зазначається, що українська збірна 16 жовтня повернулася в Україну. Міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова привітала команду з високими спортивними досягненнями та відзначила ветеранів пам'ятними знаками.

“Дякую вам за те, що ви гідно представили Україну на міжнародних змаганнях і перемогли. Кожен з вас представляв на міжнародній арені силу волі українців та наше прагнення до перемоги. Сподіваюсь що ваш приклад стане поштовхом для інших і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом. В Міністерстві ветеранів зараз розроблена та триває погодження з міністерствами спеціальна програма, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять у спортивних залах. Її зможе за бажання отримати кожен ветеран. Знайте: Мінветеранів зробить все можливе для вашої самореалізації”, – сказала Калмикова.

Українська збірна виборола рекордні 188 медалей на змаганнях Arnold Classic Europe / Фото: mva.gov.ua

Міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe тривали з 11 по 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців.

Як повідомлялося, у серпні змагання з адаптивних видів спорту “Сильні України” у Звягелі зібрали понад 130 учасників із різних областей – ветеранів і військовослужбовців із різними видами ушкоджень і травм.

Источник