Уперше на Вімблдоні три українки потрапили до посіву одиночної сітки

Організатори Вімблдонського тенісного турніру-2024 оголосили посів цих престижних змагань серії Grand Slam.

Як повідомляє BTU, у жінок топ-8 посіву склали: Іга Швьонтек (Польща, 1), Коко Гофф (США, 2), Арина Соболенко (нейтральний статус, 3), Олена Рибакіна (Казахстан, 4), Джессіка Пегула (США, 5), Маркета Вондроушова (Чехія, 6), Жасмін Паоліні (Італія, 7) та Чжен Ціньвень (Китай, 8), передає Укрінформ.

Увійшли до числа 32-х сіяних і три українські тенісистки — Марта Костюк (№18), Еліна Світоліна (№21) та Даяна Ястремська (№28). Це перший випадок в історії Вімблдона, коли до посіву потрапили одразу три представниці України.

Раніше нинішнього сезону наші тенісистки встановили таке досягнення на інших «мейджорах». На Australian Open це були Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна та Леся Цуренко, а на Roland Garros — ті ж тенісистки, що й на Вімблдоні.

Вімблдон. Уперше в історії турніру одразу три українські тенісистки потрапили до посіву в одиночній сітці змагань

У чоловіків до першої вісімки сіяних увійшли: Яннік Сіннер (Італія, 1), Новак Джокович (Сербія, 2), Карлос Алькарас (Іспанія, 3), Олександр Зверєв (Німеччина, 4), Данило Медведєв (нейтральний статус, 5), Андрій Рубльов (нейтральний статус, 6), Губерт Хуркач (Польща, 7) та Каспер Рууд (Норвегія, 8).

Фото: btu.org.ua.

Источник