ЄС посилить санкції проти Білорусі через сприяння вторгненню Росії до України

Європейський Союз готується розширити санкції проти Білорусі через сприяння режимом Лукашенка вторгненню російських військ до України.

Про це заявив постійний представник ЄС при ООН Олоф Ског на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухваливши обмежувальні заходи через визнання Росією самопроголошених сепаратистських регіонів та вторгнення до України, ЄС діяв рішуче та швидко. Ми маємо намір вжити таих заходів і щодо Білорусі”, — заявив Ског.

Він наголосив, що ЄС висловлює непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. “Ми закликаємо усіх членів ООН не визнавати ці два самопроголошені регіони”, — наголосив дипломат.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Через це країни ЄС погодили пакет "болючих" санкцій для російської економіки.

Європейський Союз та міжнародна спільнота розглядають Білорусь як співучасницю військового злочину Росії проти України. З території Білорусі були здійснені пуски російських ракет по населених пунктах в Україні, саме звідти російські загарбники почали свій наступ у напрямку Києва.

Источник