Активісти блокують фури на польсько-білоруському кордоні, черга — на десятки кілометрів

Українські та польські активісти другу добу поспіль блокують рух російських та білоруських вантажівок на польсько-білоруському кордоні через пункт пропуску Кукурикі-Козловичі, вимагаючи фактичного припинення наземної торгівлі між ЄС та росією.

Про це у Фейсбуці повідомила українська активістка, лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко, передає Укрінформ.

“За минулу добу жодна фура, яка їде в росію, не перетнула кордон. У сторону росії нічого не їде”, — наголосила Панченко.

Вона закликала українців, які перебувають у Польщі, аби вони приїхали на кордон, щоб підсилити і замінити тих, хто вже там перебуває тривалий час.

Активістка зазначила, що зараз потрібно усім разом заблокувати товарообіг з росією.

“Ми можемо це зробити, адже робимо це вже втретє і робимо це успішно. Головне, щоб були небайдужі люди. Якщо ми виходимо на дорогу і тримаємо собою фури, то вони нікуди не їдуть”, — підкреслила Панченко.

Вона додала, що на польсько-білоруському кордоні має бути багато людей, поки ЄС офіційно не прийме рішення про блокування наземної торгівлі з рф.

Український активіст, журналіст Євген Клімакін зазначив у Фейсбуці, що черга з вантажівок з рф, білорусі та інших країн розтягнулася на десятки кілометрів.

Він підкреслив, що в результаті затвердження Євросоюзом п'ятого пакету санкцій проти рф російські вантажівки незабаром зникнуть з кордону.

Клімакін поінформував, що на польсько-білоруському кордоні у п’ятницю буде відправлено богослужіння за померлих українців від рук російських окупантів.

Як повідомлялося, українські активісти вже втретє поспіль упродовж місяця блокують рух російських та білоруських вантажівок на польсько-білоруському кордоні. Вони також блокували рух вантажівок на польсько-німецькому кордоні.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Источник