Активісти освистали «гостей» святкування дня росії у Вашингтоні

Активісти у Вашингтоні провели акцію перед посольством рф у США, освиставши та піддавши ганьбі "гостей" з кількох країн, які прибули до дипломатичної установи на святкування дня росії.

Про це повідомила Укрінформу одна з організаторок акції, президентка організації «Українські активісти США» (USUA) Надія Шапоринська.

«росія продовжує криваву війну проти України, вбиває, катує та ґвалтує мирних українців, вчиняє воєнні злочини, акти міжнародного тероризму й злочини проти людяності, знищує мирні міста. Тож, вітати її посольство з днем росії щонайменше цинічно та аморально», — зазначила Шапоринська.

Акція зібралася на під’їздах до російської дипустанови, куди прибували автомобілі з дипломатичними номерами з інших країн. Зокрема, серед гостей були помічені представники Брунею, Єгипту, Індонезії, Казахстану, Кувейту, Малі, Непалу, Оману, Південної Африки, Сінгапуру, Таїланду.

Причому переважна більшість машин прибувала не до центрального в’їзду, а до чорного входу дипломатичної установи, та мала затемнені вікна. За словами Шапоринської, росіяни в розісланих раніше запрошеннях указали саме адресу, де розташований запасний в’їзд, очевидно, щоб не привертати зайвої уваги.

«Ці іноземні «гості» своєю присутністю просто показали, що підтримують політику росії, її агресію проти України – попри те, що народи багатьох із їх країн свого часу також боролися проти колоніального гноблення й диктаторських режимів», — зауважила президентка USUA.

Учасники акції виступили з гучними лозунгами «Ганьба росії!», «Ганьба російським гостям!», «Що ви святкуєте?», «Припиніть святкувати війну в Україні!», «Стоп геноциду в Україні!».

До проведення акції долучилися організації USUA, «Російська Америка за демократію в росії», Український конгресовий комітет Америки (УККА), Ukrainian supporters, а також інші активісти.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія.

Источник