Австрія блокує приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони

Австрія продовжує виступати проти приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони.

Про це повідомляє Укрінформ з посилання на Austria Presse Agentur (APA).

"Міністри внутрішніх справ країн ЄС у четвер ухвалюватимуть рішення про розширення Шенгенської зони на Болгарію, Румунію та Хорватію. Єврокомісія вже видала рекомендацію на підтримку цього рішення. Австрія ж дотримується іншої точки зору і, за словами міністра внутрішніх справ Герхарда Карнера, наполягатиме на своєму "ні" щодо Болгарії та Румунії", — йдеться у повідомленні.

Причиною негативної позиції Австрії Карнер назвав зростання незаконної міграції в країну – "понад 100 тис. заяв про надання притулку" цьогоріч.

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на саміті "Західні Балкани" у вівторок в Тирані також підтвердив, що Австрія відмовляє Румунії та Болгарії у приєднанні до Шенгенської зони. За словами Негаммера, так званий план дій у міграційній сфері, представлений Єврокомісією для Західних Балкан у понеділок, є недостатнім.

Як зазначає АРА, приєднання Хорватії до Шенгенської зони вважається таким, що відбудеться. Голосування щодо вступу Хорватії відбудеться окремо у четвер. Після цього буде прийматися окреме рішення щодо вступу Румунії та Болгарії.

Як відомо, Шенгенська зона включає 26 європейських держав, що приєдналися до однойменної угоди, підписаної в селі Шенген (Люксембург) в 1985 році. У плані міжнародних подорожей Шенгенська зона діє подібно до єдиної держави з прикордонним контролем на зовнішньому кордоні — при в'їзді та виїзді із зони, але без прикордонного контролю на внутрішніх кордонах держав, що входять у цю зону.

Источник