Білий дім назвав три цілі Байдена на самітах G7 і НАТО в Європі

Президент США Джо Байден переслідуватиме три основних цілі під час самітів G7 і НАТО наприкінці червня, які так чи інакше стосуватимуться реагування на війну росії в Україні.

Про це повідомив у вівторок під час брифінгу в Білому домі координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Існує три всеосяжних цілі, які матиме президент», — зауважив Кірбі.

Перша, за його словами, стосується «посилення нашої непохитної підтримки демократичної, суверенної і процвітаючої України, а також притягнення росії до відповідальності за її війну».

Друга ціль передбачає управління руйнівними ризиками для глобальної економіки, зокрема, в контексті підвищення цін на пальне та продовольство, що стало наслідками війни путіна в Україні.

Третя мета полягає в окресленні «інформаційного бачення» світу, у якому демократія здатна реалізовувати свій потенціал і перемогти авторитарні й корумповані підходи.

Як повідомляв Укрінформ, саміт G7 відбудеться 26-28 червня в німецькій Баварії, а лідери країн НАТО зустрінуться 29-30 червня в Мадриді.

Фото: Getty Images

Источник