Байден і Нетаньягу обговорили можливість швидшого досягнення угоди щодо Гази — Білий дім

Президент США Джо Байден обговорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу в Білому домі ситуацію навколо Гази, хід переговорів про припинення вогню та можливість скорішого досягнення угоди.

Про це повідомили в четвер у Білому домі за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Президент і прем'єр-міністр детально обговорили розвиток подій у Газі й поточні переговори про припинення вогню та угоду про звільнення заручників. Президент Байден висловив необхідність усунути недоліки, що залишилися, щоби завершити угоду якомога швидше, повернути заручників додому та досягти остаточного припинення війни в Газі», — зауважили в адміністрації США.

Крім того, лідери обговорили гуманітарну кризу в Газі та необхідність її вирішення шляхом забезпечення допомоги й відновлення основних послуг для тих, хто її потребує, а також важливість захисту життя цивільних під час військових операцій.

«Президент Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю від усіх загроз з боку Ірану та його ставлеників, в тому числі, ХАМАС, Хезболли та хуситів»,- наголосили в Білому домі.

Прем’єр-міністр Нетаньягу у четвер також провів зустріч з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, яка зараз балотується на виборах президента США від Демократичної партії. Гарріс, зі свого боку, закликала Нетаньягу прискорити процес з укладенням угоди, щоби захистити цивільних в Газі.

«Потрібно укласти угоду, щоби ми могли добитися припинення вогню, покласти край війні», — заявила вона в ЗМІ одразу після зустрічі з ізраїльським прем’єром.

Вона також підкреслила необхідність «повернути заручників додому та забезпечити вкрай необхідну допомогу палестинському народу».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу цього тижня перебуває з візитом у Вашингтоні. У середу він виступив на об’єднаному засіданні обох палат Конгресу США, закликавши американських союзників прискорити надання військової допомоги його країні.

Фото: Avi Ohayon, GPO

Источник