Байден і Сі Цзіньпін детально обговорять ситуацію навколо України – Білий дім

Глава Білого дому Джо Байден під час запланованої зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпінем наступного тижня проведе детальні обговорення ситуації щодо російської агресії в Україні.

Це підтвердив під час пресбрифінгу в четвер у Вашингтоні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден матиме можливість детально поговорити про кризу в Україні під час зустрічі з президентом Сі», — зауважив високопоставлений представник американської адміністрації.

Водночас, за його словами, Сполучені Штати не бачили ознак, що Китай міг постачати військове обладнання або зброю в рф. Крім того, зазначив Салліван, Пекін не вдавався до спроб підірвати режим санкцій проти рф, «хоча, звісно, КНР продовжувала свої економічні відносини з росією впродовж останніх багатьох місяців».

Салліван також назвав «позитивним сигналом» недавню заяву офіційного Пекіна про необхідність уникати навіть загроз застосування ядерної зброї будь-де у світі.

«З іншого боку, ми вважаємо, що, звісно, кожна країна у світі повинна зробити більше, аби перемогти росію, особливо це стосується тих країн, що підтримують відносини з рф, щоби вона припинила цю війну та вийшла з України», — зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, глави США й Китаю планують зустрітися та провести переговори перед початком саміту G20 на Балі, Індонезія.

Источник