Байден назвав Путіна «божевільним сучим сином»

Президент США Джо Байден назвав російського президента Володимира Путіна «божевільним сучим сином» та заявив, що загроза зміни клімату є екзистенційною загрозою для виживання людства.

Про це він заявив у середу під час виборчої кампанії в Сан-Франциско, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Остання екзистенційна загроза – це клімат. Так, у нас є божевільний сучий син (crazy SOB – англ.), як той Путін, а також інші, і ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт, але екзистенційна загроза для людства – це клімат», – наголосив президент США.

У цьому контексті Байден також безпосередньо звинуватив Путіна в смерті Навального та гостро розкритикував експрезидента Дональда Трампа, який всіляко уникає згадок про Путіна у своїй реакції на загибель російського опозиціонера. Байден також сказав, що республіканці колись мали «американські моральні підвалини, але вони, здається, утрачені».

Як повідомляв Укрінформ, уряд США готується оголосити цієї п’ятниці новий пакет масштабних санкцій проти Росії, щоб притягнути до відповідальності російський режим за смерть опозиціонера Олексія Навального, а також за звірства РФ у війні з Україною.

Фото: Wade Vandervort

Источник