Байден не відмовиться від передвиборчої гонки

Офіційний представник передвиборчої кампанії кандидата на посаду наступного президента США від демократів Джо Байдена Сет Шустер заявив, що чинний лідер не зніматиме свою кандидатуру з виборів після дебатів із республіканцем Дональдом Трампом.

Про це Шустер повідомив у текстовому коментарі The Hill, передає Укрінформ. 

Як зазначається, після дебатів у четвер між Байденом Трампом серед деяких представників Демократичної партії виникли дискусії про те, чи варто замінити Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

«Звичайно, він (Байден – ред.) не вибуває», — заявив коротко представник кампанії Байдена.

Сам Байден не відповів прямо на питання журналістів про зняття його кандидатури, але сказав, що з «брехуном» — ймовірно маючи на увазі Трампа — «вести дебати важко».

Як повідомлялося, вперше теледебати у США відбулися ще до національних партійних з’їздів, тобто до офіційного висунення кандидатів.

У жовтні кандидати проведуть іще одні теледебати.

60-ті президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу – Палати представників та третини Сенату.

Видання Politico написало, що у США після дебатів між чинним президентом Джо Байденом і кандидатом від республіканців Дональдом Трампом представники Демократичної партії обговорюють заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

Фото: Wade Vandervort

Источник