Байден очікує, що Сенат досягне угоди щодо кордону наступного тижня

Президент США Джо Байден висловив очікування, що наступного тижня партійні лідери в Сенаті США досягнуть угоди з питань кордону та міграційної реформи, яка має зрештою розблокувати продовження допомоги Україні.

Про це він заявив у п’ятницю під час виступу перед мерами США в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Моя команда вже кілька тижнів працює з двопартійною групою сенаторів за столом переговорів стосовно угоди, яка включає кордон, бо я вважаю, що нам потрібні суттєві зміни у політиці на кордоні», — підкреслив Байден.

Він додав, що готовий діяти.

«Я думаю, що наступного тижня ми зможемо до чогось дійти, принаймні в Сенаті, і я сподіваюся, що це буде двопартійний пакет», — зазначив глава Білого дому.

У цьому контексті він наголосив, що питання залишаються до позиції спікера та республіканців у Палаті представників, «чи готові вони діяти».

Як повідомляв Укрінформ, республіканці у Конгресі США висунули умову, що погодяться продовжити підтримку України після того, як демократи й адміністрація ухвалять кардинальні зміни в міграційній реформі у США.

Цієї середи президент Байден зустрівся з членами обох палат Конгресу, щоб обговорити важливість ухвалення його запиту, який містить, зокрема, понад $60 мільярдів на підтримку України. На зустрічі були присутні спікер Палати представників, голови та провідні члени комітетів з питань міжнародних відносин, розвідки, збройних сил та асигнувань обох палат. Байден наголосив на важливості ухвалення рішень у Конгресі для забезпечення України необхідними ресурсами, у тому числі засобами протиповітряної оборони та артилерії, для захисту від вторгнення Росії.

Фото: The White House

Источник