Байден очікує від республіканців сумлінного підходу, щоб розблокувати підтримку України — Білий дім

Адміністрація президента США продемонструвала сумлінність під час переговорів щодо міграційної реформи, щоби розблокувати допомогу Україні, та очікує такого самого підходу від республіканців у Конгресі.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Джон Кірбі під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

«Президент – він сказав це особисто – має впевненість, що ми підходимо до цього сумлінно. Ми хочемо, щоби наші колеги в Конгресі також сумлінно підходили до цих дискусій», — зауважив представник Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати заяву Володимира Зеленського, який висловив упевненість, що Сполучені Штати і Європейський Союз не зрадять України.

Кірбі також підтвердив, що у переговорах між республіканцями й демократами, у тому числі за участю представників адміністрації президента, був досягнутий «певний прогрес». У цьому зв’язку він зауважив, що не випереджатиме події прогнозами.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що мета Сполучених Штатів полягає в тому, аби забезпечити для України тверду основу для розвитку, а також незалежність від масштабної допомоги в майбутньому.

Источник