Байден підписав закон про оборонний бюджет США з $300 мільйонів для України

Джо Байден підписав закон «Про бюджет національної оборони США» (NDAA- 2024), який передбачає виділення близько $300 мільйонів на допомогу Україні..

Про це йдеться в заяві президента США, оприлюдненій на офіційному сайті Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Закон забезпечує критично важливі повноваження, необхідні для формування збройних сил з метою стримування майбутніх конфліктів, й одночасно підтримує військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію», — зазначив Байден.

Він подякував Конгресу, зокрема, за розширення розділу щодо спостереження за іноземною розвідкою. І водночас висловив занепокоєння у зв’язку з деякими іншими положеннями, у тому числі щодо рішень стосовно в’язниці Гуантанамо, зобов’язання адміністрації надавати Конгресу вкрай конфіденційну інформацію щодо оперативних планів та даних розвідки тощо.

«Конституція наділяє президента повноваженнями запобігати розголошенню такої надзвичайно конфіденційної інформації з метою виконання його обов’язку щодо захисту національної безпеки», — зауважив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт NDAA минулого тижня. Він, зокрема, передбачає близько $300 мільйонів на допомогу Україні.

Фото: The White House

Источник