Байден за підсумками саміту НАТО: Я не полишу Україну

Президент США Джо Байден підтвердив свої наміри продовжувати політику Сполучених Штатів щодо глобального лідерства у питанні підтримки України та посилення НАТО, наголосивши, що це є питанням національної безпеки США.

Із такою заявою він виступив у четвер на підсумковій пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не полишу Україну. Я збережу НАТО сильним (альянсом – ред.). Це саме те, що ми зробили, і це саме те, що ми продовжимо робити», — підкреслив Байден.

Він наголосив, що майбутнє політики Сполучених Штатів залежить від американського народу, який має зробити свій вибір у листопаді.

Однак, застеріг Байден, це набагато більше, ніж політичне питання.

«Це питання національної безпеки», — наголосив президент США, додавши, що йдеться не про його політичну кампанію, а про наступні десятиліття.

У цьому контексті він нагадав, як його попередник, Дональд Трамп відмовлявся від зобовʼязань за статтею 5 Північноатлантичного договору, що вважається основою колективної безпеки. Крім того, Трамп називав російського диктатора Путіна «генієм», нагадав Байден.

Як повідомляв Укрінформ, під саміту НАТО в Вашингтоні, президент США Джо Байден провів особисту зустріч з Володимиром Зеленським, а також взяв участь у засіданні Ради Україна-НАТО й так званої зустрічі Ukraine Compact.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images 

Источник