Бельгія після протестів і рішення суду скасувала посилення карантину

У Бельгії після рішення суду знову відкриють театри, кінотеатри та інші заклади культури.

Як передає Укрінформ із посиланням на Politico, про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо всього через кілька днів після оголошення нових коронавірусних обмежень. 

Обмеження минулого тижня було зустрінуто протестами у Брюсселі та судовим позовом з боку театрального продюсера Матьє Пінте. А у вівторок Державна рада, вищий адміністративний суд країни, призупинила рішення про закриття культурного сектору. У своїй ухвалі суд заявив, що уряд не продемонстрував, «наскільки культурні заклади особливо небезпечні для здоров'я та життя людей і сприяють поширенню коронавірусу, тією мірою, якою необхідно наказувати про їхнє закриття». 

Це рішення змусило багатьох очікувати, що уряд скасує деякі зі своїх останніх заходів.

Проте, незважаючи на те, що театрам та кінотеатрам дозволять відновити роботу, вони будуть обмежені максимальною місткістю до 200 осіб. Відвідувачі також мають показати дійсний сертифікат, залишатися на місцях і носити маску під час показів і вистав.

Сектор професійного спорту Бельгії також попросив застосувати до них такі заходи. Поки що спортивні змагання у приміщенні проходять без уболівальників.

У вівторок міністр охорони здоров'я Бельгії Франк Ванденбруке сказав, що підтримає відновлення культурної діяльності з-під строгих обмежень і лише «за умови, що епідемією можна керувати і система охорони здоров'я не буде перевантажена».

Як зазначає видання, рівень заражень на коронавірус у Бельгії дещо зменшується: у вівторок було зафіксовано 557 позитивних випадків на мільйон людей та три смерті на мільйон. Усього 75,6% бельгійців повністю вакциновано.

Фото: Nicolas Marterlink / Belga / Imago

Источник