Біля секретаріату ОБСЄ протестували проти деструктивного впливу Росії

Українські активісти провели мітинг біля секретаріату ОБСЄ у Відні, протестуючи проти саботажу Росією діяльності цієї Організації та участі держави-агресора в ній загалом.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Акція під ОБСЄ пройшла з метою привернення уваги до розслідування, яке вийшло від журналу Spiegel про підрив діяльності ОБСЄ Росією та просування росіян на керуючі посади в організації та використання Росією ОБСЄ як прикриття для своїх агентів", — наголосив організатор акції, голова ГО "Mrija" Андрій Каріоті.

Він додав, що протест також спрямовувався проти бездіяльності ОБСЄ протягом півтора року та відсутності роботи зі звільнення транспортних засобів та українців-співробітників СММ ОБСЄ, захоплених після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Активісти також засудили, що російська держава-агресор досі лишається країною-учасницею ОБСЄ.

Після мітингу у середу ввечері під штаб-квартирою ОБСЄ активісти провели ще одну акцію – перед будівлею Віденського будинку концертів, протестуючи проти виступу в ньому російської співачки Анни Нетребко, яка раніше активно підтримувала кремлівський режим. Демонстранти скандували "Росія — терорист!" та вмикали звук повітряної тривоги для тих, хто йшов на концерт Нетребко.

Біля секретаріату ОБСЄ протестували проти деструктивного впливу РосіїФото: MRIJA Production

Источник