Більш як половина американців підтримують відставку Байдена

Більшість американських виборців схвалюють рішення президента США Джо Байдена не балотуватись на другий термін, а понад 50% підтримують його негайну відставку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Rasmussen Reports, передає Укрінформ.

"Переважна більшість виборців схвалюють рішення президента Джо Байдена не балотуватися на другий термін, більшість також погоджується, що він має піти у відставку вже зараз", — йдеться у повідомленні.

За даними опитування, 52% респондентів погоджуються, що Байден має скласти президентські повноваження до завершення свого терміну.

Його рішення не переобиратися на другий термін підтримують 76% респондентів, не згодні з цим 18% опитаних.

Опитування проводилося телефоном та онлайн серед 1074 американських виборців з 22 по 24 липня. Похибка становить 3 процентні пункти з рівнем вірогідності 95%.

Як повідомляв Укрінформ, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр назвала безглуздими заклики опонентів Байдена, які наполягають на його відставці. За її словами, президент має твердий намір досягти ще більших успіхів для країни до завершення свого терміну.

21 липня президент США Джо Байден заявив, що припиняє свою виборчу кампанію, та звернувся із закликом до демократів підтримати кандидатуру віцепрезидента Камали Гарріс.

Источник