Блінкен обговорив з головою Єврокомісії підтримку України та енергетичну безпеку

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн обговорили в суботу підтримку України та енергетичну безпеку в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням Twitter Бінкена та Урсули фон дер Ляйєн.

Блінкен зазначив, що США і ЄС продовжать тісну координацію з підтримки України та просування європейської енергетичної безпеки.

Spoke with @vonderleyen today to continue our close coordination on support to Ukraine and promoting European energy security. Grateful for our vital U.S.-EU partnership. #UnitedWithUkraine

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) September 10, 2022

Урсула фон дер Ляєн своєю чергою подякувала Блінкену за інформування про його візит до Києва та "за обмін думками щодо нашої допомоги у сфері безпеки та економіки України".

Grateful to @SecBlinken for debriefing me on his visit to Kyiv and for our exchange on our respective security and economic assistance to Ukraine.
are united in purpose and action.
We stand by Ukraine in its courageous struggle.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 10, 2022

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер, 8 вересня, перебував з неанонсованим візитом в Україні. У п’ятницю він прибув до Брюсселя для зустрічей з керівництвом НАТО і ЄС, а також главами зовнішньополітичних відомств країн-членів.

Источник