Британія припинить імпорт російської нафти до кінця року

Велика Британія поступово припинить імпорт російської нафти до кінця року, також «вивчають варіанти» припинення імпорту російського газу. Через відмову від російської нафти для 70% обсягів її постачання вже немає покупців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення міністра енергетики та промисловості Великої Британії Квасі Квартенга у Твіттері.

«Велика Британія поступово припинить імпорт російської нафти та нафтопродуктів до кінця 2022 року. Цей перехід дасть ринку, підприємствам і ланцюгам поставок більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту Великої Британії», — повідомив міністр.

Він наголосив, що підприємствам слід використати цей час для плавного переходу без шкоди для споживачів.

«Уряд також працюватиме з компаніями через нову робочу групу з питань нафти, щоб допомогти їм використати цей період у пошуку альтернативних постачальників», — повідомив Квартенг.

Міністр додав, що Британія є значним виробником нафти та нафтопродуктів, також має значні запаси. Крім росії, переважна більшість нафтового імпорту йде від «надійних партнерів» — США, Нідерландів та країн Перської затоки.

«Ринок уже почав вигнання російської нафти, і майже для 70% наразі не можуть знайти покупця», — написав Квартенг.

За його словами, Велика Британія не залежить від російського природного газу (лише 4% від усього об'єму), але має намір повністю припинити і його.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час прямого звернення з Білого дому у вівторок, 8 березня, заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт російської нафти на американський ринок.

Источник