Британія готується визнати «групу Вагнера» терористичною організацією – The Telegraph

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії розробляє детальні плани щодо заборони так званої "Групи Вагнера" як терористичної організації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє з посиланням на свої дані британське видання The Telegraph.

"Міністерство внутрішніх справ Великої Британії розробляє плани щодо офіційної заборони російських найманців "Вагнера" як терористичної організації", — йдеться у повідомленні. 

Заборона означатиме, що кримінальним злочином стане не лише приналежність до "Групи Вагнера" чи відвідування його зустрічей, але й заохочення до підтримки або публічне носіння його логотипу.

"Це означало б поставити "Вагнера" в один правовий ряд з такими відомими терористичними угрупованнями, як "Аль-Каїда", виконавцями терактів 11 вересня, та джихадистами "Ісламської держави", — йдеться у матеріалі. 

Такий крок також матиме негативні наслідки для здатності угруповання збирати гроші, якщо будь-які активи або потоки доходів проходитимуть через фінансові установи Великої Британії.

Як зазначає The Telegraph, плани щодо заборони "Групи Вагнера" поки перебувають лише на початковій стадії, на відміну від  запланованої заборони Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану. Водночас джерела газети у британському уряді прогнозують, що "зелене світло" для визнання "Групи Вагнера" терористичною організацією "буде отримано набагато швидше, ніж КВІР, зважаючи на серйозність ситуації в Україні та єдність з цього приводу в уряді".

Очікується, що обговорення діяльності "Групи Вагнера" на урядовому рівні відбудеться вже наступного понеділка. 

Як повідомлялось, наприкінці січня Державний департамент і Міністерство фінансів США оголосили російську ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, що передбачає запровадження додаткових санкцій.

Источник