Британія закликатиме США та Канаду прискорити підтримку України

Однією з цілей візитів міністра закордонних справ Британії Джеймса Клеверлі до Сполучених Штатів і Канади стане обговорення можливостей для посилення міжнародної підтримки України.

Візит розпочинається в вівторок, йдеться офіційному повідомленні на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

«Він (Джеймс Клеверлі – ред.) зустрічатиметься з представниками української діаспори й обговорюватиме підтримку України з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі», — зауважується в документі.

При цьому, сам Клеверлі перед відльотом до Північної Америки звернув увагу, що українці продовжують сплачувати велику ціну, в тому числі нести людські втрати через жорстокі бомбардування росією українських мирних міст.

Клеверлі також заявив перед візитами, що має намір у розмові з американським і канадською колегами наголосити, що зараз вже час йти «далі й швидше», щоби надати Україні військову підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Велика Британія оголосила про виділення «найбільшого пакета військової допомоги» для прискорення успіху України.

За словами міністра оборони Бена Воллеса, це включає передачу Україні роти танків типу Challanger 2, САУ AS90, 100 одиниць бронетехніки, пакет для розмінування, десятки БПЛА, 100 тисяч артилерійських снарядів, сотні «вдосконалених ракет» у тому числі Starstreak.

Источник