Британські війська мають знову готуватися воювати в Європі – командувач армії

Новий начальник Генерального штабу Великої Британії генерал Патрік Сандерс заявив, що британські військові мають «підготуватися воювати в Європі ще раз», аби перемогти сили президента рф володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Sky News.

Генерал Патрік Сандерс, який у понеділок замінив на посаді глави Генштабу Марка Карлтона-Сміта, попередив військових про виклики, з якими вони стикаються на тлі війни в Україні.

«Існує нагальна потреба створити армію, здатну воювати разом із нашими союзниками і перемогти росію в битві… Ми – те покоління, яке має підготувати армію до того, щоб знову битися в Європі», — сказав Сандерс.

Він додав, що є «першим начальником генерального штабу з 1941 року, який узяв на себе командування армією під час сухопутної війни в Європі за участю континентальної держави».

«Вторгнення рф в Україну окреслює нашу основну мету – захистити Сполучене Королівство, будучи готовими воювати та вигравати війни на суші», — наголосив генерал.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у колонці для видання The Sunday Times заявив про необхідність довготермінової підтримки України на тлі затяжної війни з росією.

Источник