Черги у «Схіпголі»: мандрівники не встигають на літаки, KLM скасувала понад 30 рейсів

Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала ще 34 рейси через брак персоналу та завантаженість аеропорту "Схіпгол".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

Видання інформує, що авіакомпанія KLM скасовує ще 34 рейси, які повинні були відправитися в суботу з аеропорту “Схіпгол”.

Зазначається, що такі дії авіакомпанії пов’язані з учорашнім рішенням аеропорту “Схіпгол” дозволити в середньому на 9250 мандрівників менше вилітати щодня через брак персоналу протягом півтора місяця.

KLM дуже незадоволена тим фактом, що Схіпгол лише в п'ятницю повідомив, що не може обслуговувати велику кількість пасажирів, які прибувають в аеропорт Амстердама в суботу, неділю та понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, в аеропорту Амстердама “Схіпгол” багатогодинні черги, щоб лише потрапити в будівлю аеропорту.

Мандрівники обурені, бо, навіть простоявши у чергах кілька годин, вони не встигають на літак.

Скільки наразі людей пропустили свої рейси — невідомо. Через завантаженість аеропорту інформацію опрацьовують. Також щодня кількість пасажирів, які не змогли потрапити на літак, лише зростає.

Аеропорт “Схіпгол” просить мандрівників прибувати в аеропорт щонайменше за чотири години до вильоту. Також радять обрати для тривалого очікування зручне взуття.

Проблеми з пропускною здатністю в аеропорту "Схіпгол" тривають ще з травня.

Влітку, щоб покращити ситуацію та не допустити загострення, співробітникам аеропорту виплачували додаткові кошти. Однак зараз, коли премія закінчилася, ситуація погіршується з кожним днем, криза з персоналом зростає.

Як повідомляв Укрінформ, компанія British Airways у понеділок, 19 вересня, скасує 100 авіарейсів з лондонського аеропорту «Хітроу» для мінімізації шуму під час поховання королеви Єлизавети ІІ.

Источник