Демократична партія США змінила правила, щоб номінувати Гарріс у президенти

Національний комітет Демократичної партії 24 липня ухвалив правила, за якими політична сила обирає свого кандидата в президенти, що дасть змогу вже найближчим часом номінувати віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"У середу демократи ухвалили правила, за якими партія буде обирати свого кандидата у президенти, а голосування за офіційне висунення Камали Гарріс, ймовірно, розпочнеться 1 серпня", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нові правила передбачають, що претенденти на номінацію від Демократичної партії мають офіційно оголосити про це до суботи, 27 липня, і до вівторка, 30 липня, подати підписи щонайменше 300 делегатів, причому не більше 50 від одного штату.

Кандидата на вибори обиратимуть за допомогою електронних бюлетенів, надісланих делегатам з'їзду Демократичної партії. Голосування, як очікується, відбудеться вже 1 серпня, але точна дата залежатиме від кількості претендентів і буде оголошена Нацкомітетом Демпартії.

Як пояснили в партії, електронне голосування дозволить визначитися з кандидатом у президенти та віцепрезиденти до 7 серпня, аби уникнути можливих судових позовів щодо доступу до виборчих бюлетенів в Огайо. Хоча штат ухвалив закон, який відтерміновує крайній термін, коли політичні партії мають висунути своїх офіційних кандидатів, на 1 вересня, він не набуде чинності до кінця серпня.

Після того, як Демократична партія висуне кандидата в президенти, правила дозволяють йому назвати ім'я віцепрезидента без необхідності додаткового дистанційного голосування.

Національний з’їзд Демократичної партії, як і планувалось, пройде у місті Чикаго 19-22 серпня. На ньому відбудеться суто церемоніальне голосування за кандидатів у президенти та віцепрезиденти, а також буде схвалено передвиборчу програму партії.

Як повідомляв Укрінформ, майбутні кандидати на посаду президента США чинний глава Білого дому Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп провели 27 червня теледебати на телеканалі CNN.

Проте минулими вихідними Байден заявив, що припиняє виборчу кампанію. Це означає, що він обійматиме посаду глави Білого дому до січня наступного року, коли відбудеться інавгурація нового президента США.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про намір змагатися за посаду президента.

Самі ж президентські вибори у США відбудуться 5 листопада.

Фото: Jim Vondruska/Getty Images

Источник