Діаманти, двигуни для БПЛА й криптоактиви: Швейцарія долучилася до 12 пакету санкцій ЄС проти Росії

Федеральна рада Швейцарії на засіданні в середу схвалила наступний, 12-й, пакет санкцій ЄС проти РФ у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі на сайті Федеральної ради Швейцарії.

Зазначається, що Швейцарія підтримала поетапну заборону на купівлю та імпорт російських діамантів, чавуну та скрапленого газу, а також заборонила низку товарів, які можуть посилити військово-технічний потенціал або посилити промисловий сектор Росії, зокрема хімічні речовини, літієві батареї, певні двигуни для БПЛА та верстатів і деталей до них.

Окрім цього, відтепер громадянам РФ та особам, які мешкають у Росії, буде заборонено контролювати у Швейцарії компанії, що надають послуги із криптоактивів. На додачу до цього європейська країна посилить контроль за дотриманням стелі цін на російську нафту і нафтопродукти, а також за спробами обійти встановлений ліміт.

У секторі послуг у Швейцарії діятиме заборона на надання російським компаніям програмного забезпечення для управління підприємствами, промислового дизайну і виробництва.

Однак країна утрималася від підтримання вимоги повідомляти про переказ коштів за межі ЄС від компаній, що базуються в державах блоку і контролюються росіянами або фізичними чи юридичними особами з Росії. У Швейцарії заявили, що прагнуть детальніше вивчити це питання.

Рада ЄС 18 грудня 2023 р. завершила процес ухвалення дванадцятого пакета санкцій проти Росії.

Фото: Shutterstock

Источник