Джонсон звільнив міністра, який першим виступив проти нього

Міністра житлового забезпечення Великої Британії Майкла Гове, який першим висловив незгоду із лідерством Бориса Джонсона, було звільнено із займаної посади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Sky News.

“Борис Джонсон звільнив міністра житлового забезпечення Майкла Гове. Пан Гове був одним із перших членів уряду, який висловив своє невдоволення тим, що прем’єр-міністр залишається на своїй посаді”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Джонсон та Гове мали непрості стосунки після того, як під час виборів глави Консервативної партії у 2016-му році Гове відкликав свою підтримку Джонсона, висунувши власну кандидатуру.

Нагадаємо: на тлі декількох скандалів із прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном цього тижня у відставку пішли двоє його ключових міністрів та три десятки менш високопоставлених співробітників уряду, однак сам Джонсон заявив, що не збирається звільнятися.

Перший гучний скандал розгорівся, коли стало відомо про вечірки в резиденції прем’єр-міністра під час COVID-локдауну. Тоді Джонсону вдалося заручитися достатньою внутрішньопартійною підтримкою, аби залишитися при владі. Однак цього тижня Джонсон спробував призначити заступником керівника своєї фракції депутата, якого обвинувачують у неналежній сексуальній поведінці. Хоча прем’єр-міністр публічно вибачився за це, двоє членів його кабінету вирішили все ж залишити уряд.

Опозиція негайно використала це для критики уряду. “Після усіх негідностей, скандалів та провалів стало очевидно, що цей уряд розвалюється”, — заявив лідер основної опозиційної Робітничої партії Кеір Стармер.

Источник