До Південної Кореї прибув атомний авіаносець США «Теодор Рузвельт»

До Південної Кореї у суботу вранці прибула авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

У складі групи також два оснащені протиракетними системами «Іджис» (Aegis) есмінці USS Halsey і USS Daniel Inouye.

Кораблі зайшли до військово-морської бази південнокорейських ВМС у Пусані, що знаходиться за 320 кілометрів на південний схід від Сеула.

Очікується, що авіаносець візьме участь у перших масштабних тристоронніх навчаннях військових США, Південної Кореї та Японії «Лезо свободи» (Freedom Edge) із залученням підрозділів сухопутних військ, ВМС, ВПС та кібервійськ, які розпочнуться наступного тижня.

У Сеулі заявили, що візит авіаносної ударної групи є свідченням готовності Сполучених Штатів дотримуватися зобов’язань щодо розширеного стримування та демонстрації міцного партнерства з Південною Кореєю для рішучої відповіді на нові загрози з боку КНДР.

Вашингтон, Сеул і Токіо стурбовані укладенням Росією і Північною Кореєю пакту про взаємну оборону в разі агресії проти однієї зі сторін та ймовірною активізацією військово-технічної співпраці цих двох країн, що призведе до різкої ескалації на Корейському півострові. 

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін під час візиту останнього до Пхеньяна 19 червня підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Цей договір містить, серед іншого, положення про взаємну оборону, згідно з яким кожна країна погоджується допомагати іншій у відсічі зовнішньої агресії.

20 червня уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Радник із нацбезпеки Південної Кореї Чан Хо Джин заявив, що Південна Корея також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до незаконної передачі зброї та нафти між Росією і КНДР, та внесе до переліку товарів, що підлягають посиленому експортному контролю, ще 243 нові позиції, в результаті чого загальна кількість товарів під санкціями зросте до 1402.

Перше фото: Navy

Источник