До США приєднаються інші країни для виключення росії з Ради ООН з прав людини

США домагатимуться зупинення членства Росії в Раді ООН з прав людини (РПЛ) у координації з Україною та іншими членами Організації Об’єднаних Націй – через звірства, які рф влаштовує в Україні, а також використання нею РПЛ для поширення пропаганди.

З такою заявою виступила у вівторок на засіданні Радбезу ООН постпред США при Організації посол Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США в координації з Україною й іншими державами-членами ООН вимагатиме зупинення членства росії в Раді ООН з прав людини», — наголосила американська представниця.

Вона підкреслила, що росія «не має займати авторитетного місця в органі, єдиною метою якого є дотримання прав людини». При цьому вона підкреслила, що членство росії в РПЛ є не тільки проявом вищого ступеня лицемірності, а й створює небезпеку з огляду на використання рф членства в Раді в якості платформи для брехливої пропаганди.

«Чергова брехня, яку ми чуємо від російського представника, є ще одним доказом, що їм не місце в Раді ООН з прав людини», — наголосила Лінда Томас-Грінфілд.

Вона зауважила, що російські сили продовжують чинити воєнні злочини в Україні, і це відбувалося ще до того, як світ побачив жахливі кадри з Бучі.

Посол звернула увагу не лише на звірячі вбивства мирних мешканців, а й на викрадення дітей, релігійних і громадських лідерів, мерів – всіх, хто мав сміливість виступити проти російської агресії. Крім того, постійна представниця США нагадала про наявність так званих «фільтраційних таборів» в росії, які поновлюють в пам’яті жахливі спогади Другої світової й холодять кров.

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд у понеділок, під час візиту до Румунії вперше оголосила про ініціативу припинення членства росії в Раді ООН з прав людини.

Источник