Ердоган запропонував організувати зустріч путіна і Зеленського у Туреччині

У ході зустрічі президентів Туреччини та рф у Сочі Реджеп Таїп Ердоган запропонував володимиру путіну зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським у Туреччині.

Про це президент Туреччини повідомив ЗМІ за результатами візиту в Сочі, повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Незважаючи на труднощі, я зберігаю тверду віру в те, що криза буде вирішена за столом переговорів. Я ще раз нагадав пану путіну, що ми можемо прийняти його зустріч з паном Зеленським», — сказав Ердоган.

За його словами, позитивним та важливим є досягнення домовленості про відкриття “зернових коридорів”.

“Зараз важливо реалізувати цей план здоровим способом і трансформувати позитивну атмосферу в конкретні кроки для повернення до переговорів у Стамбулі”, — сказав Ердоган.

Також турецький лідер повідомив про те, що в ході переговорів у Сочі було досягнуто домовленості про здійснення взаємних розрахунків у рублях.

Як повідомляв Укрінформ, вчора у Сочі відбулася зустріч президентів рф та Туреччини володимира путіна і Реджепа Тайїпа Ердогана. Зустріч тривала близько чотирьох годин.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Внаслідок російської блокади в Чорному морі в українських портах було заблоковано понад 22 млн тонн зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

22 липня в Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою здійснюватиметься експорт зерна та іншого продовольства з портів України.

1 серпня з Одеського порту вийшло судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне, завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи, воно прямує до ліванського порту Тріполі.

Источник