Форум вільних народів Постросії хоче зареєструвати в Гаазі неурядову організацію

Платформа Форуму вільних народів Постросії, який діє з травня 2022 року, займається інституалізацією свої діяльності, для чого створює неурядову організацію з такою ж назвою.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу засновник і менеджер ФВНП Олег Магалецький.

«Для більш ефективної діяльності ми вирішили інституалізувати платформу Форуму вільних народів Постросії. Для цього зареєструємо NGO, неурядову організацію з такою ж назвою – Free Nations PostRussia Forum – в одній із країн ЄС. Скоріше за все – в Нідерландах, у Гаазі», — сказав Магалецький.

Він підкреслив, що такий вибір місця реєстрації не є випадковим. «Вважаємо, Гаагу найбільш оптимальним і символічним місцем для завершення існування тюрми народів, якою всі понад 300 років існування була і є Московська Імперія. Що в розрізі Російської імперії, що СРСР, що так званої «федерації» зараз. Саме Гаага – найкраще місце, де всі ці злочини, акти геноциду та тероризму нарешті мають бути засуджені», — зазначив засновник Форуму.

За його словами, серед засновників і членів ради неурядової організації “Free Nations PostRussia Forum” будуть відомі європейські та американські політики й експерти.

Він також розповів про два найближчих заходи ФВНП. 12-й Форум вільних народів Постросії відбудеться 18-19 вересня на Тайвані, його назва – «Дизайн постросійських просторів та його вплив на макрорегіони Східної, Південно-Східної та Центральної Азії». «Зараз ідуть переговори про те, щоб заходи 12-го Форуму проходили в будівлях органів влади Тайваню. Також хочу відзначити, що КНР наразі здійснює певний тиск на учасників Форуму, політиків і експертів з демократичних країн, щоб вони не брали участь у цьому заході», — додав Магалецький.

Він зазначив, що наступний 13-й Форум ВПН пройде у жовтні в Канаді, Оттаві та Торонто. Йдуть переговори, щоб одне із засідань цього Форуму відбулося в канадському парламенті.

Як повідомлялося, Форум вільних народів Постросії (назва до вересня 2022 року – Форум вільних народів Росії) – міжнародна спільнота та громадська платформа, що об'єднує лідерів національно-визвольних і регіоналістських рухів сучасної РФ і представників політичного, дипломатичного, аналітичного істеблішменту демократичних держав світу. Заявлена мета ФНВП – ненасильницька деколонізація, деімперіалізація, демілітаризація та денуклеаризація сучасної Росії, створення на її території низки демократичних незалежних держав. 17 березня 2023 року Форум було визнано небажаною організацією в Росії.

Як повідомляв Укрінформ, останній на даний час 11-й Форум ВНП з назвою «Реальні безпрограшні сценарії постросійського простору» відбувся 14 червня у Вільнюсі, в Національній бібліотеці та в Сеймі Литви.

Фото: центр Axious

Источник