Гарріс проведе співбесіди з шістьма потенційними кандидатами на посаду віцепрезидента — АР

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії віцепрезидентка Камала Гарріс цими вихідними проводитиме співбесіди з шістьма потенційними претендентами на майбутню роль віцепрезидента.

Про це повідомляє АР із посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Як зазначається, до списку претендентів увійшли губернатори Кентуккі Енді Бешир, Іллінойсу Джей Б. Пріцкер, Пенсильванії Джош Шапіро та Міннесоти Тім Вальц, а також сенатор Марк Келлі з Аризони та міністр транспорту Піт Буттіджедж.

Одними із головних кандидатур під час «скороченого» процесу відбору, який спочатку складався із близько десяти імен, вважалися Шапіро та Келлі.

Деякі претенденти із попереднього списку публічно відмовилися від розгляду своєї кандидатури, наприклад, губернатор Північної Кароліни Рой Купер.

Кінцевий термін для обрання потенційного претендента на майбутню посаду віцепрезидента фактично закінчиться 6 серпня, коли Гарріс розпочне тур сімома ключовими штатами, починаючи з Філадельфії.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка Камала Гарріс заручилася достатньою підтримкою делегатів, щоб стати кандидаткою на посаду президента США від Демократичної партії.

Гарріс офіційно розпочала свою президентську кампанію в неділю, 21 липня, через кілька годин після того, як президент Джо Байден оголосив про вихід із президентських перегонів 2024 року. Президент та інші відомі демократи підтримали Гарріс як кандидатку в президенти від Демократичної партії.

Вихід президента Байдена з виборчої кампанії відбувся після того, як десятки демократів закликали його піти у відставку після катастрофічного виступу на дебатах наприкінці червня. Його поведінка у протистоянні з Трампом викликала занепокоєння щодо його придатності до другого терміну на посаді президента і того, чи зможе він перемогти кандидата від республіканців у листопаді.

Фото: Facebook / Kamala Harris

Источник