Гарріс випереджає Трампа на 2% — опитування Reuters/Ipsos

Дані опитування Reuters/Ipsos засвідчили, що віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає кандидата на президентську посаду від Республіканської партії Дональда Трампа на два відсотки.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Згідно з дослідженням, Гарріс підтримують 44% респондентів, Трампа – 42%. Різниця перебуває в межах 3-відсоткової статистичної похибки.

Близько 56% респондентів погодилися з твердженням, що 59-річна Гарріс “має гострий розум та здатна долати труднощі”, а про 78-річного Трампа сказали те саме 49% опитаних.

Опитування було проведене 22-23 липня, після з’їзду Республіканської партії, на якому Трампа офіційно номінували як кандидата у президенти, і після оголошення Джо Байдена про вихід із виборчих перегонів і підтримку кандидатури Гарріс.

Попереднє опитування, проведене 15-16 липня, показало, що Гарріс та Трамп мали по 44%, а в опитуванні від 1-2 липня Трамп випереджав Гарріс на один процентний пункт.

Як повідомляв Укрінформ, Гарріс офіційно розпочала свою президентську кампанію 21 липня, через кілька годин після того, як президент США Джо Байден оголосив про вихід з президентських перегонів 2024 року.

Згідно з першим опитуванням Morning Consult, проведенм після рішення Байдена, за Трампа були готові проголосувати 47% американців, а за Гарріс — 45%.

Фото: Getty Images

Источник