Гейлі суттєво скоротила розрив із Трампом за рейтингами у ключовому штаті

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Ніккі Гейлі скоротила до однозначної цифри різницю в рейтингах з Дональдом Трампом у штаті Нью-Гемпшир, який вважається визначальним для перемоги на республіканських праймеріз.

Про це свідчать результати останнього соцопитування CNN, проведеного Університетом Нью-Гемпшира, передає Укрінформ.

«Трамп все ще має значну перевагу в опитуванні, його підтримують 39% визначених республіканців на праймеріз у Нью-Гемпширі порівняно з 32% у Гейлі», – зауважується у публікації.

Це означає суттєвий прогрес для Гейлі, яка ще в листопаді відставала від лідера республіканських перегонів на 12%. Крім того, Гейлі суттєво відірвалася від інших учасників внутріпартійної боротьби. Так, ексгубернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті заручився 12% підтримки, підприємець Вівек Рамасвамі – 8%, губернатор Флориди Рон ДеСантіс – 5%, а колишній губернатор Арканзасу Аса Хатчінсон – менше 1%.

Як повідомлялося, Нью-Гемпшир першим проводить праймеріз серед інших штатів і таким чином здебільшого визначає тренд підтримки кандидатів у США загалом. Переможці у праймеріз в цьому штаті зазвичай отримують більшу увагу всіх американців, а також більше фінансових вливань від донорів на їхню подальшу виборчу кампанію. За статистикою, Нью-Гемпшир є визначальним саме для республіканців. Адже більшість представників цієї партії, які перемагали на праймеріз у штаті, зрештою ставали єдиним кандидатом від Республіканської партії в подальших перегонах на виборах президента США.

Источник