Глава Євроради вирішив не йти на вибори до Європарламенту

Очільник Євроради Шарль Мішель відмовився від свого плану достроково піти з посади, щоб балотуватися на цьогорічних виборах до Європарламенту.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

«Я не буду кандидатом на євровиборах. Я з непохитною рішучістю присвячуватиму всі свої зусилля моїм поточним обов’язкам, доки вони не закінчаться. Я завжди буду палким прихильником Європи, яка є демократичною, сильною, єдиною та господарем своєї власної долі. Наприкінці цього мандату я подумаю про характер і напрямок своїх майбутніх зобов’язань», — написав Мішель.

Він додав, що його вибір достроково піти з посади глава Євроради, щоб балотуватися на виборах до Європарламенту викликав «інтенсивну увагу зі сторони ЗМІ та викликав різку реакцію поза Євроради».

«Я не хочу, щоб це рішення відвернуло нас від нашої місії, чи підірвало цю інституцію та наш європейський проєкт, а також не хочу, щоб ним зловживали будь-яким чином для розділення Європейської ради, яка, на мою думку, повинна невтомно працювати для європейської єдності», — наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, напочатку січня президент Європейської ради бельгієць Шарль Мішель заявив, що має намір достроково залишити посаду, оскільки балотуватиметься до Європарламенту на червневих виборах.

Фото: European Union

Источник