Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) попереджає про загрозу голодної смерті для 8 млн. дітей у 15 країнах світу, передає Укрінформ.

Як повідомила в Лондоні на брифінгу в четвер виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел, кількість голодуючих дітей, які страждають від важкої форми виснаження, продовжує збільшуватися. З січня по червень вона зросла більш як на 250 тисяч – з 7,67 млн. до 7,93 млн.

Загалом не отримують мінімального харчування, необхідного для росту та розвитку в ранньому дитинстві, щонайменше 40 млн дітей у 15 країнах, віднесених ЮНІСЕФ до групи найбільшого ризику. До них належать Буркіна-Фасо, Чад, Кенія, Сомалі, Судан, Афганістан, Гаїті, Малі, Нігер, Нігерія, Південний Судан, Ємен, Мадагаскар, Ефіопія, Демократична Республіка Конго.

Крім того, ще 21 млн дітей відчувають гостру нестачу продовольства, внаслідок чого вони піддаються високому ризику виснаження.

Серед причин погіршення ситуації Рассел назвала зростання цін на продовольство, зумовлене війною в Україні, постійну посуху через зміни клімату в деяких країнах, іноді в поєднанні з конфліктами, вплив на економіку COVID-19. Усе це призводить «до катастрофічних рівнів недоїдання серед дітей у віці до 5 років», додала керівниця ЮНІСЕФ.

Вона закликала країни G7, які зберуться в Німеччині на саміт, виділити 1,2 млрд доларів для задоволення невідкладних потреб дітей, яким загрожує смерть від важкої форми виснаження.

До слова, важке виснаження, за якого діти не можуть рости, є смертельно небезпечною формою недоїдання. Ослаблена імунна система підвищує ризик смерті серед таких дітей у віці до 5 років в 11 разів.

Источник