Якщо росія застосує ядерну зброю, вона вже ніколи не оговтається – Нуланд

Погрози російського керівництва про застосування ядерної зброї свідчать про безвідповідальну поведінку режиму, і у випадку, якщо ці погрози почнуть втілюватися, для росії будуть наслідки, від яких вона не оговтається ніколи.

Таку позицію висловила в інтерв'ю «Медузі» заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

«Це вкрай безвідповідальна поведінка для країни – постійного члена Ради Безпеки ООН. Не дай Боже, щоб путін або його генерали реально були готові прийняти таке рішення», — відповіла Нуланд на питання про загрози застосування росією ядерної зброї.

За її словами, на жаль, з початку конфлікту в Україні стало зрозуміло, що погрози, які поширюються від путіна, слід сприймати серйозно.

«Тому США і наші союзники готуються і до такого розвитку подій. Але якщо дійде до такого, то це буде воєнний злочин таких масштабів, від наслідків якого ні він сам, ні росія вже ніколи не оговтаються. Точно не за нашого з вами життя», — підсумувала заступник держсекретаря США.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня глава російського МЗС сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є «реальним» і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Источник