«Іноді я щось незрозуміло формулюю»: Орбан спробував пояснити свої расистські заяви

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, коментуючи свої скандальні висловлювання про «змішування рас», сказав, що його неправильно зрозуміли.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час спільної з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером пресконференції у четвер у Відні.

«Буває, що я іноді щось незрозуміло формулюю», — зазначив угорський прем’єр.

За словами Орбана, він виступає проти міграції в Угорщину і це питання – «не раси, а культури».

Зі свого боку, Негаммер сказав, що Австрія засуджує будь-які форми прикрашання расизму.

«Для мене було важливо повідомити про австрійську позицію. Для мене важливо було зазначити, що ми в Австрії найрішучішим чином відкидаємо та засуджуємо будь-яку форму прикрашання чи релятивізації расизму чи антисемітизму», — заявив канцлер.

За його словами, Австрія була змушена пройти довгий шлях, щоб визнати, що вона була «частиною злочинної системи націонал-соціалізму». «І тому ці питання для нас особливо чутливі», — додав Негаммер.

Канцлер Австрії зустрівся з Орбаном / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як повідомлялося, ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові у румунському місті Беїле-Тушнад виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків. У своєї промові глава угорського уряду також сказав антисемітський жарт про газові камери та різко розкритикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Євросоюзі.

Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п’ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення.

Источник