Ізраїль ліквідував ще одного командира ХАМАСу — Reuters

Ізраїль завдав авіаудару по західному березі річки Йордан, в результаті удару було ліквідовано ще одного командира ХАМАСу та чотирьох бійців "Ісламського джихаду".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Ізраїльські військові заявили, що перший авіаудар вразив транспортний засіб у місцевості поблизу міста Тулькарам. Джерела з ХАМАСу повідомили, що автомобіль, який перевозив бійців, був уражений та що одним з загиблих був командир бригади Тулькарам.

Через декілька годин другий удар був завданий по іншій групі озброєних бойовиків, які обстріляли ізраїльські війська під час контртерористичної операції в Тулькарамі.

Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило, що під час першого удару загинуло п'ятеро людей, а, за даними палестинських ЗМІ, чотири людини загинули під час другого удару.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні.

31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ганію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

США відправлять авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих атак з боку Ірану через вбивство високопоставленого лідера ХАМАСу в Тегерані на початку цього тижня.

Фото: Deror Avi/Wikipedia 

Источник