Ізраїль прийняв пропозицію щодо припинення вогню, наступний крок за ХАМАС — Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Беньямін Нетаньягу погодився з пропозицією, яка приведе до припинення вогню в Газі та сприятиме поверненню ізраїльських заручників.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Після зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Блінкен заявив, що Нетаньягу прийняв пропозицію щодо усунення суперечностей, які стримують припинення вогню і звільнення заручників у Газі. Він закликав ХАМАС зробити те саме. Разом з тим держсекретар не уточнив, чи були враховані вимоги, які висували бойовики.

«Під час сьогоднішньої дуже конструктивної зустрічі прем'єр-міністр Нетаньягу підтвердив мені, що Ізраїль підтримує проміжну пропозицію. Наступний важливий крок — ХАМАС має сказати «так», — розповів Блінкен журналістам.

Він не уточнив, чи стосується ця «проміжна пропозиція» вимог Ізраїлю про контроль над двома стратегічними коридорами в Газі, через що ХАМАС не хоче розпочинати переговори.

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен у неділю прибув до Тель-Авіва в межах близькосхідного турне, спрямованого на посилення дипломатичного тиску з метою досягнення угоди про припинення вогню в Газі.

У понеділок на зустрічі з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом держсекретар США заявив, що вважає нинішні переговори про припинення вогню в секторі Гази "вирішальним моментом" і "найкращою, а можливо, і останньою можливістю" прокласти шлях до міцного миру.

Источник